Fără violență în școală!

proiect din cadrul campaniei R.E.S.P.E.C.T.

Activitățile din cadrul campaniei R.E.S.P.E.C.T. de la Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea au avut ca scop principal identificarea și prevenirea situațiilor conflictuale în mediul școlar și modalitățile de soluționare pașnică, dezvoltarea simțului corectitudinii, al respectării regulior, normelor de conduită civilizată, analiza cauzelor și efectelor actelor violente.

Uniți împotriva violenței! a fost o prezentare a tipurilor de acte violente, cauzele producerii lor, analiza unor situații concrete. Elevii au stabilit că situațille conflictuale se pot preveni prin judecarea cu calm, respect reciproc, autocontrol, evitarea amenințărilor, țipetelor și jignirilor. Reprezentantul Postului de Poliție prezent la activitate a explicat importanța unui comportament civilizat în relațiile interumane.

Doamna consilier școlar i-a introdus elevii într-o atmosferă emoțională și i-a rugat să facă un exercițiu de imaginație și să răspundă la întrebările: Ce culoare credeți că are pacea? Dar violența? Ce sunet au? Desenați chipul violenței! Care sunt mesajele lor atunci când observă o conduită necivilizată? În concluzie, elevii au fost de acord că lumea are nevoie de atitudine calmă, liniștită, toți ne dorim copii care zâmbesc și care aduc zâmbete, care se simt în siguranță în mediul școlar, care au preocupări diverse: fac sport, citesc, scriu, pictează, cântă, își fac prieteni și devin oameni civilizați, responsabili.

Mesagerii păcii a fost activitatea prin care elevii claselor primare au realizat și purtat ecusoane reprezentând porumbei albi- simbolul păcii. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a sensibiliza. Uniți pot lupta pentru idealurile lor de pace, liniște, înțelegere, iar pentru aceasta trebuie să le transmită tuturor aceste gânduri. Au împărțit pliante cu mesaje împotriva actelor de violență și au întărit ideea că nu prin conflict se vor rezolva problemele, ci prin comunicare, respect, autocontrol.

Ultima parte a proiectului a constat în realizarea unui concurs de sloganuri- Mesajul meu de pace- desfășurat la nivelul școlii. Elevii și-au propus să realizeze planșe cu îndemnurile lor pentru o lume mai bună, fără conflicte violente.

Când copacul este mic, grădinarul îl îndreaptă încotro pofteşte; dar nu mai reuşeşte să-i îndrepte arcuirile şi îndoiturile atunci când a crescut.

fara v1 fara v2 fara v3 fara v4 fara v6 fara v7 fara v9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *